Mindfulness

Bewust en met aandacht leven
Omgaan met spanning en stress
Meer ontspannen leven
Milder naar jezelf kijken

Mindfulness is gericht op bewust en met aandacht in het leven staan, waardoor je anders leert omgaan met problemen zoals stress, angst en pijn. Het is een ‘techniek’ om meer ontspannen te leven en milder naar jezelf en naar situaties te kijken.

Mindfulness kan je helpen om:

  • meer ontspannen in het leven te staan
  • je minder opgejaagd te voelen
  • minder negatieve gedachten te hebben
  • meer gefocust te zijn. Je oefent en leert je aandacht te hebben bij waar je mee bezig bent – het hier-en-nu – in plaats van bij wat er allemaal nog moét gebeuren (toekomst) of wat er allemaal gebeurd is (verleden)
  • makkelijker te kunnen kiezen voor wat voor jou op dit moment belangrijk is, in plaats van je te laten meeslepen door ‘de waan van de dag’
  • meer te genieten van het leven.

Trainingsaanbod

Voor wie?

Je bent zoekend naar een andere manier van leven omdat je hoopt en diep in je hart weet dat het anders kan….

Het maakt niet uit of je jong bent of oud, man of vrouw of X. Misschien werk je met mensen of ben je mantelzorger. Misschien heb je een gezin of ben je juist alleen. Ben je herstellende van een burn-out of alleen een ‘beetje gestresst’ en wil je een burn out voorkomen. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet, als je maar de wens hebt én bereid bent om bij jezelf en het leven stil te staan. Je bent welkom!

8-weekse training

De mindfulnesstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stilte-sessie. Het is een groepstraining met maximaal 12 deelnemers. In de training staat ieders persoonlijke ervaring tijdens de bijeenkomst centraal. Het delen van deze ervaringen met anderen, blijkt een optimaal leereffect te geven. De training mindfulness is geen gespreksgroep of therapie.

Mindfulness is toepasbaar in eigenlijk elke situatie. Door het klein en eenvoudig te houden, door zonder oordeel, vol vertrouwen en in een veilige omgeving met elkaar aan de slag te gaan, creëer je ruimte. Word je je bewust van wat er speelt, leuk of niet leuk.

Met behulp van diverse werkvormen onderzoek je de mogelijkheden om bewuster en met aandacht te leven. Ook krijg je oefeningen voor thuis mee om de ‘vaardigheid’ te trainen. Want hoe meer je oefent, hoe groter het effect!

De training is laagdrempelig, er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Iedereen oefent binnen de grenzen van zijn eigen kunnen. Je wordt aangesproken op je eigen kracht en zelfhelend vermogen.

Individuele training

Het is ook mogelijk om de mindfulnesstraining individueel te volgen. De training bestaat dan uit 8 sessies van een 1 uur. De kosten daarvoor zijn €500. Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier of per telefoon, 06-10755050.

Voor scholen en bedrijven: Workshops en trainingen op maat

Misschien wil je weten wat het nu eigenlijk precies is en vraag je je af of het ook iets voor jou of jouw school/bedrijf zou kunnen zijn? Neem gerust contact met me op!

cursus mindfulness zevenaar

Start training 

Er staan voorlopig geen groepstrainingen gepland

Kosten

€400,– voor particulieren en €550,– als de training door de werkgever vergoed wordt.

Locatie

 

Enkele reacties op de mindfulnesstraining

“De training helpt me bij het bewuster in het leven staan en vriendelijker naar mezelf zijn.”
“Je leert goed relativeren en anders naar de ‘werkelijkheid’ kijken.”
“De training is niet alleen heel nuttig voor je functioneren als professional maar ook in de thuissituatie heb je er veel aan.”
“Verrassend leuk en lekker.”
“Als ik nu in de trein zit kan ik ontspannen; ben niet steeds meer aan te piekeren”
“Een collega vroeg of ik botox had gebruikt 🙂…. nee mindfulness”
“Mijn lichaam en geest lijken sterker te worden, meer in balans, en wat ik voornamelijk merk: ik ben zelf de baas over mijn lichaam en gedachtestroom. “
“Ik ben te weten gekomen hoeveel sterker ik eigenlijk ben”